Jaki ekspres wybrać – wskazówki

Wskazówki, które ułatwią podjęcie decyzji w sprawie zakupu ekspresu
Wybór ekspresu do kawy powinien opierać się na gustach smakosza tego napoju.
1. Cena, koszty codziennej eksploatacji/naprawy/serwisu
2. Przeznaczenie
3. Wielofunkcyjność, wydajność
4. Design

Automatyczne
Lirika Silver Plus
Royal Professional
Aulika Focus
Aulika Top
Phedra Cappuccino
Aulika MID
Aulika Top RI
Wysokiej klasy ekspresy automatyczne z przeznaczeniem do domu, biura, jak i punktów o charakterze gastronomiczno-usługowych. Profesjonalne maszyny zróżnicowane pod względem wydajności, które umożliwiają przygotowanie kawy za pomocą odpowiedniego przycisku. Obsługa takiej maszyny jest prosta i nie wymaga wiele uwagi od użytkownika. Ekspresy automatyczne posiadają wbudowane młynki, dzięki czemu kawa parzona jest ze świeżo zmielonych ziaren. Pojedyncze modele ekspresów wyposażone zostały w niezależną dyszę pary służącą do spieniania mleka bądź też w pełni automatyczny system One Touch Cappuccino.

Biurowe
- Aulika Top silver

- Royal Professional

- Royal Cappuccino

- Royal Coffee Bar

- Royal Office

- Phedra Cappuccino

- Nextage Master Top

Ekspresy automatyczne: profesjonalne oraz półprofesjonalne przeznaczone są dla biur, recepcji. Pozwalają przygotowywać kawę najwyższej jakości. Mimo zaliczania ich do sprzętu profesjonalnego są bardzo łatwe proste w obsłudze. Energooszczędne a przy tym ładnie wyglądające są nieodłącznym elementem każdego szanowanego się biura.

Gastronomiczne

- Aroma Compact SE 100

- Aroma Compact SE 200

- Aroma SE 200

- Idea Cappuccino.

Ekspresy gastronomiczne idealnie sprawdzą się w różnych punktach dużej i małej gastronomii. Ekspresy dla hotelu, restauracji są maszynami profesjonalnymi ale prostymi w użytkowaniu. Nasza oferta obejmuje ekspresy automatyczne , kolbowe. Dla klienteli ceniącej wydajność polecane są ekspresy vendingowe.

Kolbowe

Saeco – Aroma Compact SE 100
Saeco – Aroma Compact SE 200
Saeco – Aroma SE 200

Profesjonalne ekspresy kolbowe idealnie sprawdzą się w różnych punktach gastronomicznych. Obsługa ekspresów kolbowych wymaga profesjonalnego podejścia w postaci odpowiednio przeszkolonego baristy oraz w pełni skompletowanego sprzętu baristycznego (młynek do kawy, filtr do wody, akcesoria baristyczne).